Φύσηξε αλλιώς τον Αίολο      Αλλιώτικες τούτες οι μέρες. Κτερίσματα και Αλεξανδρινές  φωνές που επιστρέφουν .
Παρασκευές των Χαιρετισμών με τα ''Υπερμάχω'' ν΄ανοίγουν μονοπάτια στην ψυχή.  Τριγύρω οι δαίμονες γυρεύουν σάρκες . Προστάζουν, κάθε  που απογυμνώνεσαι να περπατάς του ερπετού .
      Κατηφορίζουνε οι ώρες στο φως του εσπερινού . Στους δρόμους , οι σκιές  είναι μητέρες που φέρνει αντάμα της η Παναγιά , να ξεπονάνε κάθε Άνοιξη τα σπλάχνα τους. Δεν τις θωρείς μόνο τις νιώθεις απ΄το χάδι του αγέρα . Τις αναπνέεις στο αγιόκλημα. Στο μωβ της πασχαλιάς. Με το κεφάλι τους γερτό σαν τη Γλυκοφιλούσα.  Σχήμα αγκαλιάς που ξενιτεύτηκε . Το ψάχνουμε σ΄όλα τα φαναράκια που  ανατριχιάζουν. Από  το  ένα του Διογένη  μέχρι του Νυμφίου τα μετρημένα  και της  Μεγάλης Παρασκευής τα νηπενθή που έρχονται ....
     Η υπόσχεση της Ανάστασης   ταξιδεύει  τη  γη  και μονάχα  στον πολύπαθο της  πλάσης , του Παράδεισου του εξόριστο , με το κόκκινο μήλο στα χέρια , στον άνθρωπο , του γυρίζει την πλάτη.
Γιαυτό , σαν τη βλέπεις να φεύγει , τρέξε  ξοπίσω της  να την προφτάσεις.
 
     ''Τη Υπερμάχω'' και η γνώση τρομαγμένη , καθώς εντός των τειχών της πόλης,  οι  Ά-βαροι .
Χαίρε  η Ακάθιστος ψυχή , στη φλόγα του κεριού  κι ας είναι σ΄εκκλησιά ανώνυμη, σ΄εκείνη την εικόνα που καπνίστηκε  από λόγων και έργων  πυρκαγιές.  Εκεί , ο  ελάχιστος , εσύ, το πιό μικρό χαμομηλάκι , να μυρώνεις τα πέλματα του αχειροποίητου , εκεί που τα σημάδια απ΄τα καρφιά  κάθε που ξημερώνει  μπήγονται στα όνειρα .
    '' Με  την καρδία  ''μελωδούνε της πάλαι  Μεγάλης Ελλάδας , οι Γκραικάνοι .  Εδώ  εν σκότει , κίτρινος Απρίλης  κατέρχεται με την άφρονα σκόνη,  λασπώνοντας  τη φωτιά του Ήφαιστου, τους ρόδακες της Θήρας , τις απέριττες βραχοκκλησιές του Αιγαίου. Κλαίουσα η Μονοβασιά στου Μύρτου το πέλαγο.  Βεργίνα ,  μέλισσα χρυσή από του τάφου .  Μυστράς και  Όλυμπος   κι  Αγια Σοφιά εις τους αιώνες. Άχραντοι κίονες, δεσίματα θαυμάτων και εκμαγεία. Τα μέλη τους θρηνούν τ΄αγάλματα ,  στων ασελγούντων τα μουσεία.
     Χαίρε η Παντάνασσα  πατρίδα μάνα , από σταυρό τα μάτια  υψώνοντας.''
     Γιέ μου , φύσηξε αλλιώς  τον Αίολο .  Με την καρδία . Με την καρδία !!!
                                                                              ( Α΄δημοσίευση ,Απρίλης 2013)
© Σκουρολιάκου Μαρία