Αφιέρωμα στην Μητέρα - Κυριακή 12 Μαΐου

Με τη συνδιοργάνωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμφίκλειας και του Δημοτικού Σχολείου, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αμφίκλειας, σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, γιορτάστηκε η ημέρα της Μητέρας. Ήταν  ένα αφιέρωμα εξαιρετικής σύνθεσης, σε κείμενα και ποίηση της Μαρίας Σκουρολιάκου και επιμέλεια των εικόνων των video και της μουσικής από τις εκπαιδευτικούς Δώρα Βοϊβόντα και Αθηνά Θανασιά.
Ο Σύλλογος  Γυναικών Αμφίκλειας χάρισε  χειροποίητα  αναμνηστικά  και γλυκίσματα. Το  Δημοτικό σχολείο άνθισε τις αισθήσεις μέσα από τις ζωγραφιές και τις τρυφερές απαγγελίες των παιδιών,  η Δ/ντρια Γιώτα Χουλιάρα ξεδίπλωσε  το συγκλονιστικό «γράμμα της μάνας» και η εκπαιδευτικός Βάσω Παπαστάμου συμμετείχε με απαγγελία καθώς και η Διευθύντρια του Γυμνασίου μας,  Ελένη Μπέσιου.
Η μουσική έντυνε τα ποιήματα , ανοίγοντας  τα παράθυρα της ψυχής. Οι εικόνες των video και των διαφανειών,  ταξίδεψαν το κοινό στις γειτονιές της γης,  με τις μάνες και τα παιδιά του κατώτερου θεού ...
Οι λέξεις  μέσα  από τα κείμενα και τα ποιήματα, αναρρίπισαν το πέλαγο της καρδιάς και του νου και τα μηνύματα  της ζωής  χτυπούσαν συναγερμό  για ό,τι  τόσο απερίσκεπτα  και αμοραλιστικά καταπατείται από το σύστημα  μιας νέας τάξης πραγμάτων.
Σε τούτους τους άγριους καιρούς, τέτοιες ώρες  τρέφουν την ύπαρξη και ανακαλούν την ελπίδα,  πως δεν θα περάσει η αναποδιά.
Στό όνομα της Μάνας ως πηγής της ζωής, στο όνομα όλων των αξιών που φέρει η μορφή της, ας κρατήσουμε ότι μας ανασταίνει. Για να αντισταθούμε στην ισοπέδωση και να συνεχίσουμε  να υπάρχουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Συνδιοργάνωση
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμφίκλειας,
Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας
Κείμενα – Ποιήματα -  Παρουσίαση:
ΜΑΡΙΑ  ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ
Επιμέλεια οπτικού  υλικού  και μουσικής:
 Δώρα  Βοϊβόντα – Αθηνά  Θανασιά








      







Ευχαριστούμε τους Δημήτρη Καλπύρη, Παύλο Μπαθρά για το φωτογραφικό υλικό, το Χρήστο Μουτσιανά για τα video και το Γιώργο Ντρούκα για την επίβλεψη της μουσικής.

       
        

© Σκουρολιάκου Μαρία