Δελφικοί Αγώνες ποίησης




                 Δελφοί 10 - 11 Ιουνίου 2017-
                  Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών.
   32οι  Πανελλήνιοι Αγώνες Ποίησης από την Π.Ε.Λ.       
             (Πανελλήνια Ένωση  Λογοτεχνών)

   Ένα διήμερο με πνευματική και ψυχική ανά(σ)ταση με το Δελφικό φως  να πλημμυρίζει  όσους  βρέθηκαν στο σύμπαν του ιερού αυτού χώρου!
   Ποιητικές  συμμετοχές  από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, Έλληνες  από το εξωτερικό,  έδωσαν το  «παρών»  και διαγωνίστηκαν  για ένα κλωνάρι δάφνης  αποδεικνύοντας  πως,  παρά τις  χρόνιες συστηματικές επεμβάσεις  πάνω στις αξίες έξωθεν και  έσωθεν,  υπάρχει  το «ευ αγωνίζεσθαι»  και  η ευγενική άμιλλα ζει!
   Μέσα από εκατοντάδες συμμετοχές αναδείχτηκαν  τα καλύτερα ποιήματα  και απαγγέλθηκαν με συγκίνηση από τους διαγωνιζόμενους σε μια ατμόσφαιρα  μυσταγωγική και ζεστή. Τα  βραβεία, οι  έπαινοι  και  οι τιμητικές διακρίσεις,  συνοδεύτηκαν από ένα κλωνάρι δάφνης, στο πνεύμα  των αρχαίων Δελφικών αγώνων  που αναβίωσε  ο Άγγελος Σικελιανός!  
  Την κριτική επιτροπή  αποτελούσαν οι: Νίκος Ταβουλάρης, ποιητής- δοκιμιογράφος,  η  Μαρία Σκουρολιάκου,  Ποιήτρια  - Κριτικός λογοτεχνίας (UNESKO),   Σταμάτης Πορτελάνος , Καθηγητής  Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων στο Παιδαγωγικό τμήμα( φιλοσοφία και συγκριτική θρησκειολογία)  και  ο Γαβρίλης  Ιστικόπουλος, ποιητής.